Vladimíra Martínková
 Vladimíra Martínková

     Gymnázium Nymburk
     Komenského 779, 288 40 Nymburk

Charakteristika
    Začnu asi takhle:je to ta nej nej nej účitelka, kterou sem za dobu svých jakoby studijních 9 let měla.A to nekecám. Učí nás němčinu a taky nás prohání o těláku. Jedině ona nás vždy obhajovala,když si zhruba jednou týdně na nás někdo přišel stěžovat.Jedině ona pro nás vymýšlela co nejlepší program na tzv.výlet. Jedině ona nám děvčatům každý týden věřila výmluvy,abychom nemusely cvičit.A věřte mi,že ty výmluvy byly skutečně průhledný.Pochybuju,že by někdo každý týden zapomínal tělák atd.Věděli jsme to my,věděla to i ona.Přesto nás nechávala.Jedině díky ní jsme si ty 4 roky pod jejím třídnictvím skutečně užili.A to nekecám.Jedině díky ní už my děvčata nehrajeme volejbal jak lachtani,ale dáváme do toho srdci.
   Kdybych měla tu to sportovně založenou ženu shrnout do tří slov,byla by to asi tahle: hodná,obětavá,vstřícná.

Příhoda
    Na konci loňského školního roku si na nás paní profesorka mazácky vymyslela mediální kurz a jeho součástí bylo sjíždění na raftech. Naše milá profesorka sebou vzala i další svojí kamarádku z profesorského sboru paní Rosůlkovic.
   Ráno na místě nalodění,když jsme se dozvěděli,že k první zastávce to je 6 kiláku,se o nás pokoušeli mdloby.Ty jsme s velkými potížemi ustáli. Přežili jsme,nadlábli se a vyrazili dál. Bylo málo vody, takže tam byl neprůjezdný jez. Nezbylo nám než rafty přenést. Jenže jsme nečekali, že na jezu bude pěkný nános bahýnka. Paní Rosůlková počítala s pomocí naší paní profesorky a chytla se jí za ruku. Martínkovic zklamala,neudržela jí a prófa Rosůlkovic zahučela do pěkně studené Jizery a navíc se porochnila přímo v bahínku.Protože neměla žádné náhradní oblečení,zbytek cesty absolvovala pouze ve spoďárech. Všichni jsme se tomu smáli, ale nakonec nás do vody taky spadla skoro polovina. Takže jsme pak vypadali jak po bahní bitvě,ale stejně to byl prostě super výlet a to všechno kvůli komu? No přece kvůli paní profesorce Martínkový;)