Mgr. Karolina Blechtová
 Mgr. Karolina Blechtová

     Gymnázium Jiřího Gutha-Jarkovského
     Truhlářská 22, 110 00 Praha 1

Charakteristika
Paní učitelka Blechtová nás má ráda a my máme rádi ji.
Chce, abychom na všechno, třeba i gramatiku, pokud možno přišli sami. Někdy vykládá tak, že se nás jen ptá nebo jen napovídá.
Má smysl pro humor a rozumí i našemu a vůbec se s ní můžeme bavit o všem.
Je spravedlivá, nikomu nenadržuje a všechny respektuje.
Čím těžší test vymyslí, tím má větší radost.
Má na nás vysoké požadavky, protože chce, aby "z nás něco bylo".
Učí na naši škole už 5. rok. Jejím oborem je Francouzský jazyk, Základy společenských věd a Občanská výchova.

Příhoda
Paní učitelku Blechtovou máme prostě rádi. Rozumíme si s ní, často se stává, že v ten samý okamžik řekne stejnou věc jako někdo z nás.
studenti III.AG
S naší paní učitelkou je legrace a umí překvapit. Vždycky, když jedeme do Francie, ráda mluví v autobuse do mikrofonu. Jednou, když jsme ji přemlouvali, ať zase něco vypráví a ona už nevěděla co, tak řekla: "Řeknu vám vtip." Všichni jsme se na ten vtip těšili, ale bylo chvíli ticho, a pak suše dodala: "To byl vtip."
Ve francouzské škole všichni dostali propisku jako dárek, jenomže na jednu spolužačku se nedostalo. Naštěstí jeden náš galantní spolužák jí okamžitě věnoval propisku, kterou dostal sám. A paní učitelka mu bez rozmýšlení za odměnu slavnostně s poděkováním věnovala svoji vlastní krásnou speciální propisku. A měla k tomu hezký proslov do mikrofonu v autobuse.
žáci IX.AZ
Paní učitelka dokáže ocenit, když se nám něco povede. Když jsme třeba začali brát číslovky do 10, ukázalo se, že je vlastně všichni umíme. Zapamatovali jsme si je totiž z poslechového cvičení, kde jsou číslované věty, jak jdou po sobě. Paní učitelka měla radost, jak jsme šikovní, a dovolila nám, že si můžeme sami vymyslet pochvalu do kázeňského sešitu.
studenti II.BG
Paní učitelka Blechtová s námi vždy ráda zpívá, i když jí to moc nejde. Proto se nikdy nikdo zpívat nestyděl a zpívali jsme všichni.
studenti VIII.BG
Paní učitelku musí mít rádi všichni, protože jsme nedávno objevili napsáno na jedné lavici: Blechtová 4ever.
studenti VII.BG