Tomáš Hanousek
 Tomáš Hanousek

     ZŠ Rychvald
     Školní 1600, 735 32 Rychvald

Charakteristika
Pan učitel nastoupil na naši školu v září tohoto roku, je studentem 4. ročníku Pedagogické fakulty Ostravské univerzity, oboru Učitelství pro II. stupeň základních škol.
Jeho styl výuky by se dal označit jako kamarádský, a to i proto, že věkový rozdíl, který mezi námi je, není vysoký (9 let). Snaží se nám předkládat učivo zábavnou a atraktivní formou, abychom si pokud možno co nejvíce poznatků odnesli, a uměli je použít v životě. Pokud nám něco i přesto není jasné, neváhá nám znovu látku vysvětlit. Díky tomu, že je nám věkově tak blízko, sice nemá ve třídě úplnou autoritu, ale přesto nás dokáže naučit tomu, co považuje za potřebné, a my to pro něj rádi děláme.
Je nám sympatické, že se nám snaží věnovat i ve svém volném čase - prožili jsme spolu hezké odpoledne na rychvaldských rybích slavnostech, s našimi spolužáky zajel i na výlet do Ostravy, s kolektivem šesté třídy navštívil v nemocnici jejich spolužáka se zlomenou nohou. Máme slíbeno, že s námi navštíví ostravská televizní studia a uspořádá bowlingový turnaj.
Jako dárek pod stromeček nám vytvořil webové stránky, na kterých jsou uloženy důležité články, obrázky a mnoho dalšího (adresa: www.infosfera.estranky.cz).

Příhoda
V září jsme se rozhodli oslovit pana učitele s prosbou, aby se s námi zúčastnil tradičních rybích slavností, které se v našem městě konají. Znali jsme se tehdy sotva tři týdny, a šlo o první společně prožité odpoledne. Užili jsme si tehdy spoustu legrace, pan Hanousek jako by zapomněl, že je učitelem, a byl s námi několikrát na kolotočích a dalších atrakcích, dali jsme si spolu bramboráky a zakusili některé z rybích specialit. Vrcholem večera byl ohňostroj, který symbolicky uzavřel krásný společně strávený čas. My i pan učitel se těšíme na další společné akce.