Jiří Kaňa
 Jiří Kaňa

     ZŠ Humpolec
     Hálkova 591, Humpolec

Charakteristika(Očima žáků VI.C)
   Pan učitel je:
* Milý, hodný a zajímavý.
* Hodný, slušný, šikovný, milý, vtipný, srandovní, laskavý, obětavý a ochotný.
* Zeměpis se s ním učí rychle a dobře, v Kalištích nám pomohl, když jsme nemohli najít cestu, která vedla k cíli, taky jsme si s ním užili spoustu legrace.
* Je moc hodný, nejvíce se nám s ním líbilo na Bělici, dělali jsme tam s ním různé hry, např. noční hru, skalní golf atd.
* Je milý, veselý, hbitý, vtipný a sportovně nadaný.
* Je společenský a chytrý.
* Je mladý, hodný, milý, sportovní, vtipný, srandovní, chytrý, zajímavý, chápavý, normální, dobrý, úžasný, vyučený, vysoký, štíhlý, oblíbený, užitečný, obětavý a senzační.
* Je to skvělý učitel, moc jsem si ho oblíbila hlavně na Bělici, oblíbila jsem si ho proto, že je s ním sranda a je moc zábavný a hlavně je s ním sranda, pana učitele nejde moc rozesmát, tváří se tak vážně, jako na Bělici, když jsme měli noční hru, vadí nám, že máme pana učitele Kaňu jen dvakrát do týdne a kluci čtyřikrát, ale je to jedno, myslím, že jsme všichni rádi, že ho máme, hlavně já.

Příhoda
Jak jsme byli s panem učitelem Kaňou na chatě Bělici
Naše třída jela na chalupu Bělice u Kališť. Hned jak jsme přijeli, tak se všichni ubytovali. První den rychle utekl a už byl druhý den ráno. Učili jsme se pracovat s busolou. Pan učitel s paní učitelkami nám připravovali cestu za pokladem. Celá naše třída se moc těšila. Všechno Ráchel uteklo a už bylo odpoledne. Všichni se oblékli a šli před chatu. Učitelé už na nás čekali. Pan učitel Kaňa nás rozdělil do dvojic a dal nám busoly a šel k pokladu. Paní učitelky nás pouštěly po 5 - 10 minutách. Když už byli všichni na cestě, tak se sešli na jednom místě, protože nevěděli kudy a zabloudili. Asi po čtvrt hodině jsme našli cestu zpět. A nakonec jsme všichni poklad našli!! Nejvíce na tomto výletu nás zaujal pes Píďa.

Pes Píďa
Jednoho dne, myslím že to bylo úterý, jsme měli první hodinu zeměpis s panem učitelem Kaňou. Zuzce, Simě, Evce a Ivetě přijel autobus z Horních Rápotic pozdě. Do Humpolce jim přijel až v 8:30 hodin. Do školy spolužačky přišly až po půl deváté.
Ve školních šatnách již bylo zavřeno a tak šly vchodem, kudy chodí učitelé. U dveří čekal pes Píďa na pana učitele Kaňu. Děvčata se přezula a nevšimla si, že Iveta nechtíc pustila psa Píďu do školy. Holky šly do učebny zeměpisu a Píďa za nimi. Všichni se tomu moc smáli. Pna učitel chtěl Píďu odvést ven, ale ten se mu vysmekl a utíkal za naším spolužákem Petrem. Po zvonění pan učitel Píďu vzal a odvedl ho ven ze školní budovy.
Za třídu VI.C Iveta Dvořáková a Kristýna Kotenová