Mgr. Jana Králová
 Mgr. Jana Králová

     ZŠ
     Wagnerovo nám. 458, 266 01 Beroun

Charakteristika
Naše paní učitelka je super!
U každého chce, aby ho učení bavilo a pak se o to i sám zajímal. Pořád něco vymýšlí. Má spoustu nápadů a metod, jak nás učit. Často pracujeme ve skupinách, kde si vzájemně pomáháme.
Paní učitelka s námi jezdí na výlety a zájezdy, kde se učíme tím, že vidíme na vlastní oči věci, o kterých jsme si jen povídali ve škole. Někteří učitelé nemají odvahu jet s celou třídou pryč ze školy, protože mají zodpovědnost za nás za všechny, a proto se na výlety neodváží. Ale naše paní učitelka s námi jezdí již od první třídy!
Paní učitelka je hodná, laskavá, trpělivá, nápaditá, šikovná, neúnavná a milá. Povzbuzuje nás, když se nám třeba nedaří a u každého z nás se snaží nacházet to dobré. Učí nás nejenom to, co je v učebnicích, ale i jak se k sobě navzájem chovat.
My si naší paní učitelky nesmírně vážíme a děkujeme, že má s námi trpělivost. Má nás ráda a my máme moc rádi ji.
Žáci 5.B

Příhoda
Noční výlet.
S naší paní učitelkou jsme zažili tolik příhod a dobrodružství, že by to vydalo na celou knihu. Už od první třídy s námi rok co rok jezdí na školu v přírodě, kde si pokaždé hrajeme na něco jiného - jednou jsme jako broučci a paní učitelka jako Ferda mravenec, podruhé jsme vědeckou výpravou, potřetí zase bojujeme na olympijských hrách. Často jezdíme do Prahy za kulturou, za zábavou nebo třeba i do Poslanecké sněmovny. Podnikáme výlety i o svátcích a volných dnech, dokonce o prázdninách - hned v první třídě jsme například jeli k moři, pravidelně jezdíme do Krkonoš na pěší turistiku.
Teď naposledy jsme se vydali na třídenní výlet na Šumavu - na běžky. Většina z nás si je obula poprvé v životě a tak první kroky často končily pádem. Někteří z nás skoro nic jiného nedělali. Ale už po dvou hodinách se ukázalo, že jsme rození talenti a že brzy nahradíme Katku Neumannovou. Klouzali jsme po pláni sem a tam, až se začalo stmívat.
Za šera jsme se vrátili k autobusu, který nás měl odvézt na chatu a těšili jsme se do tepla a na zaslouženou večeři. Ale ouha, v zatáčce jsme sjeli z krajnice do příkopu a už se odtamtud nedostali. Za úplné tmy jsme došlapali do Kvildy a tam na nás čekalo překvapení - paní učitelka nám zajistila pomoc horské služby s transportérem, který nás postupně odvozil na chatu. To byla paráda! Druhý den jsme se otřepali a vyrazili na túru z Modravy na Březník. Bylo to bezvadné, rychlejší skupina dosáhla cíle sice až za šera, ti pomalejší otočili asi v půli cesty, ale nakonec padla tma na všechny. Nevidlěi jsme ani na špičky lyží, ale dojeli jsme šťastně až k autobusu. Překonali jsme sami sebe, protože nikdo z nás nefňukal ani si nestěžoval. Takový noční pochod Šumavou hned tak nikdo nezažil! Večer na chatě jsme si pak porovnávali puchýře na nohou. Největší a nejkrásnější měla Lucka.
Na léto nám paní učitelka naplánovala vodácký výcvik. Už se těšíme, co nás tam asi potká.
Žáci 5.B