Mgr. František Tichý
 Mgr. František Tichý

     Soukromé reálné gymnázium Přírodní škola, o.p.s.
     Fryčovická 462, 199 00 Praha 9 - Letňany

Charakteristika
Pan učitel a zároveň ředitel naší školy, František Tichý, je výborný učitel biologie, fyziky a chemie. Vysvětluje nám učivo jak nejlépe umí, tak, aby nás co nejvíce naučil a zároveň aby hodina byla zajímavá a zábavná. Opravdu nejúžasnější je osobní předvádění některých biologických témat - například předvedení měňavky je určitě tím nejvýstižnějším, jaké lze vidět. Stejně tak předvádění škeble či různých fyzikálních mechanizmů. Věnuje nám celý svůj volný čas. Zpíváme s ním s kytarou, čte nám, občas nám pomáhá řešit naše osobní problémy a když má chvilku, nikdy neodmítne si s námi popovídat o čemkoli.
Dokázal si svou školu zorganizovat tak, že do školy chodí skoro každý rád a beze stresu. Snaží se nás co nejlépe připravit do praktického života. Máme s ním mnoho příjemných zážitků z mnoha společných výjezdů. Všichni si pana učitele moc vážíme, má přirozenou autoritu. Máme ho moc rádi.

Příhoda
Mých krásných zážitků s panem ředitelem je mnoho, vlastně většina mých dnů s ním byla příjemná. Nyní si však vybavuji jednu nádhernou příhodu.
Protože moji rodiče odjeli na jarní prázdniny, já musel zůstat doma. Neměl jsem co dělat, ale pan ředitel mi nabídl, zdali bych nechtěl jít s ním a několika lidmi na zimní výlet. Souhlasil jsem.
Ve čtvrtek jsme měli sraz na Smíchovském nádraží. Sešel jsem se zde já a dva tehdy kvartáni. Dojeli jsme vlakem do Srbska a odtud jsme šli kolem nádherných zamrzlých vodopádů. Najednou kluky napadlo, že by bylo fajn se vykoupat. Pan ředitel souhlasil (což je jedna z vlastností, kterých si na něm nejvíce vážím - to, že se dokáže odvázat, že to není "konzervativní" typ jako většina učitelů). Kluci si vysekali díru do ledu a šli se koupat. Celá akce byla zakončena konzumací společných buchet ve sněhu. Domů jsem se vracel s pocitem, že ve škole mám další rodinu a že ji vytváří hlavně pan ředitel Tichý.