Mgr. Irena Škvárová
 Mgr. Irena Škvárová

     Masarykova jubilejní ZŠ
     273 45 Hřebeč

Charakteristika
Paní učitelka Škvárová učí na naší škole teprve druhým rokem a je třídní učitelkou 4. a 5. třídy (jsme totiž malotřídní škola a máme jen 110 žáků). V její třídě je spousta kluků a jen několik holčiček a jak sama říká - je to pytel blech. Ale jak začne vyučování, všichni pozorně poslouchají a jsou hodní. Má je všechny moc ráda a zajímá se, jak se jim daří i mimo školu. Často od ní slýchají: "Tak co, jak jsi včera dopadla na taneční soutěži?" "Jak se vyvedlo tvoje vystoupení v hudebce?" "Vyhráli jste včera ten fotbalový zápas?"
A co o ní napsali žáci v anketě?…je hodná, má dobré nápady, vymýšlí pro nás super soutěže, je přátelská, ochotná, sympatická, veselá, hezká, chytrá, přísná, ale spravedlivá. Je to naše nejoblíbenější učitelka.

Příhoda
Na konci loňského roku (to jsme byli třeťáci) nás naše třídní paní učitelka pozvala na školní zahradu, abychom se společně rozloučili se školou a přivítali prázdniny u táboráku. Přišlo nás všech patnáct třeťáků i s rodiči a sourozenci. Na zahradě už bylo připravené dříví, které jsme společně dopoledne nasbírali po okolí, buřtíky nám voněly z tašek, jenže…nad naší akcí se začaly stahovat mraky. A to opravdové mraky. V dálce se blýskalo, zvedl se silný vítr a přihnal pěknou letní bouřku. Posmutnělí jsme se schovali do školy a lamentovali nad nezdarem akce, jenže…paní učitelka byla připravená i na tuto situaci: podvečer jsme nakonec strávili ve školní tělocvičně, kde jsme společně celé rodiny plnily různé soutěžní úkoly. Každá rodina si domů odnesla malou odměnu a protože naše třída byla vyhodnocena jako jedna z nejlepších v celoroční školní ekologické soutěži, odměnila paní učitelka i naše maminky za pomoc ve sbírání starého papíru a víček vlastnoručně upečenými perníkovými medailemi. Celá akce se nakonec vydařila a všichni jsme odcházeli veselí a hladoví domů a moc jsme se těšili na prázdniny.