Mgr. Martina Čiklová
 Mgr. Martina Čiklová

     ZŠ a MŠ Ostrava
     Ostrčilova 1/2557, 702 00 Ostrava - Moravská Ostrava

Charakteristika
Je velmi milá, usměvavá, spravedlivá, strašně chytrá a má sportovního ducha, taky se do všeho vrhne po hlavě a naplno a občas je z toho trochu šílená! Nejlepší je, že umí skoro všechno- krásně maluje, hraje výborně vybíjenou, umí dobře pískat, má herecký talent, umí každého rozesmát, a to nejhlavnější-umí dodržet slovo.Při hodině nás chce naučit co nejvíc, proto vymýšlí hodně her, aby nám to šlo lépe do hlavy.Vyučování je s paní učitelkou prima, ale když se naštve, tak je to pořádná pecka. Ale s každým se dokáže domluvit. Naši paní učitelku posíláme do této soutěže, protože je nejlepší učitelka na světě, protože si to zaslouží, protože nás hodně naučí, protože je nejsrandovnější, protože je nejspravedlivější....a protože by bylo nespravedlivé, kdyby tam nešla! (Domča, Mates, Kiki, Peťa, Verča, Barča, Eliška, Dany - žáci 4.A)

Příhoda
Halloween s paní učitelkou.
Celý říjen jsme se těšili na Halloween. Paní učitelka pro nás vymyslela úkol: "Musíme nasbírat 15 duchů a komu se to povede, toho čeka halloweenská odměna" A víte, co to bylo? Strašidelná noc ve škole!
Za splnění zvláštních úkolů, za pomoc spolužákovi, za anděla strážného, za supervýkon nebo dovednost jsme si jednoho vybarvili a jenom tak někteří dostali výměnou nepřenosnou vstupenku na noc ve škole.
Ten den jsme si už dopoledne donesli do třídy spacáky, jídlo a baterky - to bylo to nejdůležitější. A proč? To jsme se dověděli, až když jsme se vrátili z pochodu strašitel na Slezskoostravský hrad, kde jsme měli ohňovou šou. Bude stezka odvahy!
Kluci šli každý sám, holky mohly jít po dvojicích. Trasa vedla přes celou školu až do tělocvičny. Celou cestu jsme hledali písmena do tajenky, všude byla tma a po celé chodbě se ozývaly strašidelné zvuky. V tělocvičně se každý musel podepsat. Jenže v rohu byl opravdový duch, vypadal jak Michael Jackson. Kolem něho svítily svíčky. HRŮZA!
Naše paní učitelka nám pak pustila pohádku na uklidnění toho hororu, uvařila nám čaj a kluci jí donesli žíněnku, aby s námi mohla spát ve třídě.
Byl to super zážitek. (Adam Daniel 4.A)