Eva Marková
 Eva Marková

     ZŠ a MŠ Tábor
     Husova 1570, 391 02 Tábor

Charakteristika
K tradicím našich školních Vánoc patří také Zlatý Ámos. Ve školním roce 2009/2010 proběhl již 5. ročník této školní ankety. Může se stát, aby se vítěz této prestižní žákovské ceny opakoval? Letošní rok se to přihodilo! Naším školním Zlatým Ámosem (Ámoskou) je opět po čtyřech letech paní učitelka Mgr. Eva Marková.
Jaká je? Stálý úsměv, pochopení pro každého - to je třídní VI.B, školní metodička prevence, vyučující tělesné a občanské výchovy. Žáci na ní oceňují férový přístup a také to, že nezkazí žádnou legraci. Příběh jejích šesťáků jistě mnohé prozradí…
Mnohem více ji poznáte v regionálním (a celostátním ?) kole.

Příhoda
S paní učitelkou Markovou jsme už prožili mnoho krásných zážitků. Nejlepší však byla Vávrovka - pobytový kurz, který naše škola pravidelně pořádá pro šesťáky. V průběhu třech dnů nás čekaly lanové překážky, sobolí šlacha, metro, dobrá třída, antický večer a spousta dalších her. Do všech aktivit se zapojila i naše třídní. Na antický večer jsme museli mít oblečené tógy. Nejprve jsme zhlédli divadelní představení, v němž paní učitelka Marková ztvárnila řeckou bohyni Pallas Athénu. Hrála úžasně! Spoustu legrace jsme si užili s naší třídní také při lanových aktivitách nebo při snídani na stromě. To jsme museli ve dvojicích sundávat jídlo ze stromů, přičemž jeden z dvojice představoval slepého a druhý chromého!

A ještě něco… Když jsme se vraceli z Vávrovky domů, nálada byla pochopitelně na bodu mrazu. Zítra zase do školy! Z téhle "nicmoc" atmosféry nás opět vytáhla paní učitelka Marková. Celou zpáteční cestu nás bavila svými vtipy.

Určitě ještě dlouho budeme vzpomínat na Vávrovku, na naši třídní a její výborné výkony.