Mgr. Dagmar Marvanová
 Mgr. Dagmar Marvanová

     ZŠ a MŠ
     Květnového vítězství 57, 149 00 Praha 4

Charakteristika
Naše paní učitelka Dagmar Marvanová je velice hodná, vtipná, milá, šikovná, trpělivá a otevřená. Hodně s námi chodí a jezdí do divadel a na výlety. Chodí s námi na vycházky po Praze, protože je lepší si všechno prohlédnout zblízka a ne někde z učebnice a nás to také více baví. Věnuje nám hodně svého vlastního času. Snaží se, abychom byli dobrá parta. Paní učitelka nás má moc ráda a my ji také. Díky paní učitelce ráno vstáváme s chutí a těšíme se do školy.

Příhoda
Je velmi náročné popsat jednu konkrétní příhodu, protože jich je mnoho. Jezdíme s paní učitelkou na školy v přírodě, kde nám vždy připraví zajímavý program, jezdíme také do Itálie, podnikli jsme výlet na kolech a mnoho dalšího. Při vyučování děláme zajímavé projekty. Paní učitelka nás motivovala, abychom pěkně psali a proto vymyslela soutěž „dvorní písař království“ a abychom pěkně četli, vymyslela soutěž „knihomol roku“.
Jedna z nejlepších příhod s paní učitelkou byla akce, která se jmenovala autorské čtení. Každý žák napsal vlastní povídku, pohádku nebo básničku a večer ji na této akci přednesl. Na tento slavnostní večer byli pozváni rodiče, prarodiče a kamarádi nás žáků. K dokonalému uměleckému zážitku jsme připravili i překvapení – vlastnoručně „upečený“ moučník, po kterém se jen zaprášilo.

O naší třídě jsme složili i písničku. O paní učitelce je tato sloka:
„Jóó! Učitelka, co je naše,
ta je plná vtipné kaše.
Ta je na nás pořád hodná,
pro učení je fakt vhodná.
Výlety nás neminou,
projedem se cizinou