Jiřina Říhová
 Jiřina Říhová

     ZŠ a MŠ
     Vřesinská 17, 326 00 Plzeň

Charakteristika
Námi navrhovaná paní učitelka je velmi výjimečná, velmi moudrá a spravedlivá. Dokáže se vcítit do každého z nás, vždy se můžeme spolehnout na její pomoc a zamýšlí se nad našimi problémy.
Také nás hodně nás naučí, např. v minulém školním roce se naše třída umístila v celonárodním testování na prvním místě v přírodovědě, na druhém místě ve čtení a na třetím místě v matematice. Moc rádi máme hodiny anglického jazyka, protože má paní učitelka skvělé nápady, jak nás co nejzábavnějším způsobem naučit anglickou konverzaci.
Pokaždé se těšíme i na společné zpívání v pěveckém sboru, který paní učitelka vede. Stihneme si nejen zazpívat, ale většinou si najdeme čas i na povídání a hry.
Paní učitelku máme již pátým rokem, tak dlouho je i naší třídní učitelkou. Jak moc ji máme rádi a co pro nás znamená, je dobře poznat na příběhu naší spolužačky Verči, která se přestěhovala na druhý konec města a kvůli paní učitelce dojíždí do školy jednu hodinu.

Příhoda
Máme s paní učitelkou hodně společných příhod, ale nejradši máme každoroční povídání u adventního věnce. Paní učitelka nám čte příběhy, např. o odpuštění. o statečnosti a o přátelství. Také moc rádi hrajeme hru s klubíčkem, při které si klubíčko mezi sebou posíláme a povídáme si o kamarádství, o tom, co přejeme jeden druhému a o tom, čeho si na ostatních vážíme.