Mgr. Markéta Šňupárková
 Mgr. Markéta Šňupárková

     Matiční gymnázium, příspěvková organizace
     Dr. Šmerala 25/2565, 728 04 Ostrava

Charakteristika
Paní profesorka Markéta Šňupárková je kantorkou hudební výchovy na víceletém gymnáziu. S pomocí studentů vede Sbor dobrovolných zpěváků (zal. 2009) a školní orchestr a těší se veliké oblibě mezi ostatními studenty i kantory. Do své práce dává všechnu energii, až je někdy potřeba ji trochu zbrzdit, aby si neuhnala újmu. Na škole je hrozně oblíbená, protože je velice přátelská a bere život takový, jaký je. Se studenty jedná jako s rovnými partnery a někdy si i nechá poradit. V oblasti hudby je jedničkou na naší škole a také nás dovedla k úspěchům vysoké prestižní hodnoty. Paní profesorku nominuje právě Sbor dobrovolných zpěváků s Matějem Bendou, protože je důkazem její oddanosti k umění i ve svém volném čase, což před ostatními zvyšuje její osobní krédo.

Příhoda
Anglický slavík 2009

V březnu roku 2009 mě jako studenta v té době kvinty napadlo, že bychom mohli s pár lidmi reprezentovat školu na prestižním Anglickém slavíkovi, soutěži sborů z Ostravy a okolí v anglické písni. Rozhodl jsem se tak, že s kamarády začneme cvičit píseň Happy ending od zpěváka Miky. Sesbíralo se asi 35 sboristů a hudebníků, kteří se rozhodli, že v květnu porazíme ostatní školy, které doposud vyhrávaly místní pěvěcké soutěže. Po měsíci samostatného nacvičování šla náhodou kolem hudebny paní profesorka Šňupárková, která okamžitě nabídla pomocnou ruku. Začali jsme tedy pořádně cvičit a v soutěži, kde proti nám stálo dalších 25 sborů jsme si vůbec nebyli jistí. Díky dobrému zpěvu, skvělé výslovnosti a dokonalé sehranosti jsme hned na poprvé obstáli a získali druhé místo. Nejlepší na celé soutěži byla sladká tečka- dort. Paní profesorka si však dala jen kousek, protože když se na něj vrhlo všech 35 hladových děcek.... Dovedete si to představit :D

O rok později, letos na jaře jsme pak získali první místo ve Francouzském slavíkovi 2010 a v květnu jsme vyhráli první místo v Anglickém slavíkovi 2010. Se sborem také zpíváme na vánočních koncertech a akcích pořádaných naší školou.

Za to vše vděčíme paní profesorce!