Mgr. Martina Šťastná
 Mgr. Martina Šťastná

     Střední hotelová škola
     Floriánské nám. 350, 272 01 Kladno

Charakteristika
Získat motivaci pro učení je velmi důležité. Jedním z lidí, kteří nám ji dodávají, je naše paní učitelka Martina Šťastná. Je zajímavé, že i přes svou nevelkou výšku a hodnou povahu dokáže vyvolat velký respekt u studentů. Hodiny umí udělat velmi zajímavé a netradiční díky zábavným formám výuky.
Nejraději máme její optimistické vlastnosti. Je stále kladně naladěna, nevidí nic černě, stále ve všem vidí naději. Je to člověk, který je schopen za své studenty i dýchat. Není hezká nejen zevnitř, ale i navenek. Takovouto učitelku bychom přáli každé škole.

Příhoda
Znáte člověka, který dokáže udělat z něčeho nezajímavého velmi zajímavé téma? Ne? My ano. Naše paní učitelka Martina Šťastná je typickým příkladem takového člověka. Spoustu mladých lidí nezajímá minulost, například druhá světová válka a s ní související historie Lidic. Tato žena má úžasnou vlastnost povzbudit a navnadit studenty k tomu, aby získali zájem i o zdánlivě nejnudnější témata.
Jsme v Lidickém památníku, všichni pozorně sedíme a čekáme, až herci vstoupí na pódium. Díky výbornému hereckému výkonu se vciťujeme do doby druhé světové války a po skončení odcházíme s myšlenkami na oběti nejen Lidic, ale všech obětí války. Díky paní učitelce Šťastné jsem si uvědomili, že si lidé v dnešní době neváží toho, co mají a neuvědomují si, jak často lidé v dřívější době trpěli.
Tato její úžasné vlastnost nám otevřela nový pohled na minulost, na to, jaké tragédie minulost přinášela.