Helena Vimmerová
 Helena Vimmerová

     ZŠ a MŠ
     SNP 2304/6, 400 11 Ústí nad Labem

Charakteristika
Naše paní učitelka je hlavně na první pohled sympatická a veselá. Její povahové vlastnosti jsou: hodná, chytrá, přátelská, vtipná, starostlivá, důvěrná… atd. Máme ji na Z, D, Př, Pč a regionální zeměpis. Hodiny jsou zábavné a přitom se při nich hodně naučíme. Jsem ráda, že ji mám za třídní učitelku. Kdybych měla kdykoliv nějaký problém, šla bych za paní učitelkou Vimmerovou. Vím, že by mi určitě poradila a pomohla by mi najít nějaké řešení. Nejsem jediná toho názoru. Hodně dětí, nejen z naší třídy, by šlo určitě za ní. Já osobně si s paní učitelkou ráda povídám. To protože je hodná a zajímá se o nás. Stará se o naši třídu, o výlety, prostě o všechny. Je to taková naše třídní mamka. A to už něco svědčí o tom, že je to nejlepší učitelka a do téhle soutěže patří.
Když většina učitelek píše na tabuli, nejde to přečíst. Naše paní učitelka Vimmerová, ale píše opravdu dobře, že se to dá skvěle přečíst. A to je velké plus.

Příhoda
To nejde popsat. Každá hodina, každý výlet je příhoda. Za ty dva a půl roku jich bylo hodně. Upřímně, která učitelka by vzala svoji třídu k sobě domů? Myslím, že skoro žádná. Poslední školní den před vánočními prázdninami se naše paní učitelka Vimmerová rozhodla, že nás vezme k sobě domů. Tak jsem vyrazili. V útulném bytě na nás čekalo občerstvení, rozdávání dárků a pohodová vánoční atmosféra. Nikomu se potom nechtělo domů. Také jsme si udělali několik exkurzí a výletů: HMÚ Kočkov, muzea v Drážďanech, letiště Ruzyně, procházka po Praze zakončená v Paláci Flora v IMAX 3D kině, Zoo Ústí nad Labem, Erbenova vyhlídka, výlet lodí Marie… a další. Na Den matek jsme uspořádali pro rodiče divadelní hru Čert a Káča. Samozřejmě to byl nápad naší paní učitelky Heleny Vimmerové. Ve třídě bylo přichystané občerstvení a práce žáků (projekty, obrázky)… Rodičům, prarodičům, sourozencům i ostatním se představení líbilo. Paní učitelka má prostě super nápady a hodně jsme toho s ní zažili.