Mgr. Josef Vondra
 Mgr. Josef Vondra

     Gymnázium Duhovka s.r.o.
     Boleslavova 1/250, 140 00 Praha 4

Charakteristika
Náš pan profesor Mgr. Josef Vondra je velice milý člověk, je na něm vidět jak moc ho jeho práce profesora baví, a když se na něj podíváte vidíte, že svým povoláním přímo žije. Hodiny s panem profesorem jsou jiné než ostatní, protože pan profesor má úžasný smysl pro humor hodiny s ním jsou zábavné a přitom si s ním skoro všechno již v hodině zapamatujeme lépe než normálně, protože umí studenty zaujmout a udržet si jejich pozornost. Pan profesor Vondra je velice poctivý a čestný člověk, máme ho moc rádi protože nám vždy když může tak nám rád poradí nebo pomůže.

Příhoda
Jednoho krásného dne, když měla septima třídu v archivu, se septimáni rozhodli vyšroubovat kliky ze dveří , aby se k nim páni profesoři nedostali. Vyšroubovali kliky u trojích dveří, protože se spojili dvě třídy, jedna menší a jedna větší. Každý profesor měl problém se k nim dostat. Ale náš mazaný pan profesor Vondra se rozhodl že nebude riskovat a z jedné strany dveře zamkl a obešel třídu přes kabinet. Septimáni si mysleli že budou moct utéct ale kvůli zamčeným dveřím měli smůlu.
Náš oblíbený pan profesor Vondra, má také manželku paní Vondrovou, která je pro nás něco jako paní Colombová, všichni o ní vědí, ale nikdo z nás ji ještě neviděl /pan profesor o ní i mluví/. Poslední den školy před vánočními prázdninami nás pan profesor Vondra vzal do kina a přivedl sebou i utajovanou paní Vondrovou a potom si s námi sedl v kavárně na kávu a limču. Pan profesor Vondra není pouze skvělý pedagog, který nás dokáže zábavně naučit třeba i matematiku, ale hlavně je také skvělý člověk, který má své studenty rád a my máme rádi jeho.