Michaela Korbičková

 Michaela Korbičková

     3.ZŠ Cheb
     Malé nám. 3, 350 02 Cheb

Charakteristika
Paní učitelka Korbičková nás učí matematiku. Je moc hodná a ke všem spravedlivá. Kdykoliv za ní můžeme přijít, ona si na nás udělá čas a poradí nám. Také pomáhá slabším žákům s doučováním. V jejích hodinách si vedeme přehledné výkladové sešity, které se nám budou hodit na středních školách, protože tam vysvětlí veškeré probrané učivo. Když někdo ze žáků zapomene kalkulačku nebo matematické tabulky, vždy mu je ochotně půjčí a nedává hned poznámku. V jejích hodinách je i legrace, ale pak paní učitelka řekne: "Dost, končíme!" a zase se věnujeme matematice. Také vede "Klub deskových her", kam můžeme chodit a hrát hry, které nás nutí přemýšlet.
Do třídy s námi chodí i tělesně postižená spolužačka s asistenčním psem. Když se Ivance nepovede test nebo prověrka, které píše sama a má je individuálně od paní učitelky připravené, dokáže ji povzbudit a pohladit.
Máme ji všichni moc rádi.

8.A + asistentka pedagoga

Příhoda
Jednou naše třída měla za úkol vypracovat samostatnou práci. Všichni jsme seděli, počítali a paní učitelka chodila po třídě a nahlížela nám do sešitů. Do toho ticha se najednou polohlasem ozvalo: "Kde je?" Celá třída zpozorněla a v tom zaznělo přísným hlasem: "Za tebou!" Všichni jsme se začali smát a smála se i paní učitelka.
Paní učitelka opravdu stála za žákem, který mluvil. Pak jsme samozřejmě museli práci dokončit.