Iveta Motyčková

 Iveta Motyčková

     Gymnázium Dašická,
     Dašická 1083, Pardubice

Charakteristika
Naše třídní paní učitelka se jmenuje Iveta Motyčková a považujeme ji za tu nejlepší učitelku vůbec.
Proč?
Mohli bychom o ní říci, že je hubené postavy a má oslnivý úsměv, tím pádem je už na první pohled velmi sympatická. Její povaha je velmi milá.
Z jejího výkladu všichni chápeme látku a často paní učitelka použije herní metodu, což velice oceníme. Na naší škole učí biologii a angličtinu. Tu také začleňuje do našich společných hodin biologie, což je skvělá příprava pro budoucí život.
Protože jsme často zlobiví tak se paní učitelka rychle naštve, ale na druhou stranu snadno zvládá zkrotit naši „bandu puberťáků“ a dělá to hlavně pro naše dobré vztahy i s jinými učiteli.
Máme ji moc rádi jak my tak studenti vyšších i nižších ročníků, které vyučuje.

Příhoda
PYŽAMOVÁ PÁRTY? NA HLAVU SI NEŤUKEJTE!
Vybrat správnou příhodu s naší paní učitelkou byl velice těžký úkol, ne proto, že bychom nic zajímavého nezažili, ba naopak, ale proto že šuplík s historkami naší třídy za poslední rok a půl byl tak přeplněný, že jsme nevěděli jakou si vybrat. Nakonec jsme zachmatali do našeho šuplíku pěkně hluboko a mezi ponožkami a prachem jsme našli jeden z nejlepších zážitků.
Týden dal týden, slovo dalo slovo, písemka dala písemku a ejhle byl tu konec školního roku a pro nás žáky tehdy třídy 1.B na našem gymnáziu , to bylo spíše smutné, jednak proto, že jsme si konečně pořádně v naší třídě zvykli a taky proto, že jsme se těžko loučili s naší paní učitelkou, ale abychom si nic nenalhávali na druhou stranu jsme byli docela rádi, že jsme měli známky uzavřené a čekali nás dva měsíce prázdnin. Tak jednoho dne paní učitelka, protože je úplně skvělá, při třídnické hodině povídá: „Děti, zítra je vysvědčení, co kdybychom se nějak vtipně oblékli?“ Začali jsme urputně přemýšlet, ale nic se nám v hlavě nerojilo. Když v tom paní učitelka zvolala : „Třeba pyžama.“ Všichni se začali smát, a souhlasit, že je to výborný nápad. Okamžitě jsme začali plánovat a moc se těšit. To bylo něco!
A byl tady poslední den, ti odvážnější jeli v pyžamech i autobusem či autem, zato někteří se převlékli až na místě, ale nikdo nezapomněl a tak byla za chvíli naše třída plná spáčů s vrabčími hnízdy na hlavách. V pyžamu,županu a plyšových papučích přišla i naše paní učitelka, vlastně jak jinak. A víte, jak to dopadlo? Sice se nám polovina školy smála, ale nemysleli to zle a z naší pyžamové párty nám zůstala spousta krásných fotek a ještě úžasnějších vzpomínek. Tak co, může mít někdo úžasnější paní učitelku? Já myslím, že ne :)