Mgr. Pavelka Michal

 Mgr. Pavelka Michal

     ZŠ Městec Králové
     Bezručova 723, 289 03 Městec Králové

Charakteristika
Mgr. Michal Pavelka učí na ZŠ v Městci Králové už asi 8 let. Vyučuje Aj, Vv, Tv, Ov a Pč. To nejdůležitější ale je, že je naším třídním učitelem už od 6.ročníku.
Náš pan učitel je sympatický, tolerantní, starostlivý, hlavně však vtipný a „správňácký.” Snad nikdo ho nemůže nemít rád. Je jedním z těch, kterého bychom za nic na světě nevyměnili.
Učitelská profese je velmi náročná, a proto se snažíme, abychom mu to také ulehčovali.
Někdy si myslíme, že je na nás až moc hodný a hodně s námi vydrží. Když však přeteče míra trpělivosti, stane se z něho vážný a přísný muž, z kterého má nejeden žák respekt. Jeho přístup bereme a chápeme. Sympatie jsou na obou stranách stejné. Našeho pana učitele máme rádi, je to náš třídní učitel s velkým srdcem.

Příhoda
A nejlepší zážitek? Těch je opravdu mnoho. S naším panem učitelem trávíme často svůj volný čas. Jsou to sportovní akce během roku, školní exkurze, výlety, lyžařské výcviky. Dokonce o prázdninách se stane z našeho pana učitele hlavní vedoucí dětského tábora Plátěná osada, většina z nás se už hlásí na příští rok. Krásnou přírodu v údolí s řekou Jizerou si vybíráme také pro školní výlet.
Nejčerstvější zážitek však máme z 5.12.2011. Jeli jsme vlakem na představení Divadla Metro „Ulice plná kouzel.” Černé divadlo bylo skvělé. Nejen my, děti, jsme se mohly vyzkoušet jednu ze scén, ale byli vyzváni i naši učitelé na prkno, již znamenají svět. Scéna s koněm se vydařila. Náš pan učitel měl na starosti zadní nohy, které se v rytmu měnily především v písmenko o. Šlo mu to skvěle a pobavil těmito kousky celé divadlo. S chutí jsme jemu i ostatním učitelům zatleskali. Cesta domů byla plná pohody a úsměvů. Pana učitele máme moc rádi a vážíme si ho.