Josef Puchýř
 Josef Puchýř

     Střední škola technická a dopravní
     Ostrava-Vítkovice, p.o., Moravská 2, 703 00 Ostrava-Vítkovice

Charakteristika
Náš pán třídní s velkým P má velkou trpělivost, je na nás hodný, ale zároveň dovede být přísný. Zvyší hlas, bouchne pěstí do stolu, ale umí i mlčet a čeká, až budeme zticha. Říká: "Opakování je matka moudrosti. J.A.Komenský." A tak s námi opakuje, konzultuje a doučuje nás.
Na škole má několik přezdívek: Pepa,fofrkryka /chodí s francouzskou holí- a rychle/, Dr. House. Několik vět se traduje po celé škole např. "Smekněte tu čepici, když jde kolem vás nebožtík!" Také víme, že když je něco "Bez pardónu", tak přesto nejede vlak.

Příhoda
Všechno začalo v kinosále školy v Ostravě-Kunčicích. Ale přišel adaptační kurz. Jeli jsme všichni-30žáků, třídní, sporťák, mistr a školní psycholog. Již na nádraží začalo pršet a lilo celé tři dny. Přijeli jsme na ubytovnu, která byla uprostřed lesa, kde byla zima a vlhko. Třídní vyhlásil skautskou pohotovost. V rychlosti nás poučil o sbíráni mokrého dřeva, zatápění, vaření horkého čaje bez rumu a ukládání mokrých věcí. Druhý den volal ředitel školy, jestli nechceme kurz ukončit. I když jsme se ještě moc neznali, zaznělo jednohlasně: "Zůstaneme!!!" Přežili jsme díky dobré organizaci, spoustě her a dobré náladě. Třídní prohlásil:"Problémy jsou na to, aby se řešily!. Snad v nás i něco z toho zůstalo, protože nám říkají, že jsme jedna z nejlepších tříd na škole - pracoviště Ostrava-Kunčice.